Klenoty-buran.cz

Zľava na hodinky značky PATTIC až 70%!

Kontakty O nás

Tak ako väčšina ľudí, aj vy ste pravdepodobne mali jedny alebo dvoje hodinky, ktoré ste si zamilovali, ale jedného dňa sa im vybila batéria. S najväčšou pravdepodobnosťou ste ho potom odložili niekam do zásuvky alebo krabice s tým, že batériu časom vymeníte. V dnešnej dobe máme všetci málo času, takže je možné, že ste si naplánovali výlet do klenotníctva, ale jednoducho sa neuskutočnil a na vaše hodinky sa len práši

Hodinky Citizen Eco-drive sú niečo iné. V kolekciách nájdete nádherné kúsky, ktoré vás určite zaujmú, a čo je najdôležitejšie, pri ktorých sa nemusíte obávať nákladov a nepríjemností spojených s výmenou batérie. Hodinky Eco-Drive sú odolné, spoľahlivé a obsahujú batériu, ktorá vydrží dlhšie ako iné.

Čo je Eco-Drive?

Eco-Drive je technológia, ktorú hodinky Citizen využívajú na získavanie a využívanie energie z akéhokoľvek zdroja svetla. Táto technológia môže fungovať bez ohľadu na to, či používate umelé alebo prirodzené svetlo. Obsahuje dobíjateľný lítium-iónový článok, ktorý sa stará o ukladanie energie. Batériu možno takto nabíjať nepretržite.

Citizen Eco Drive

Stručná história hodiniek Eco-Drive

Citizen je jednou z popredných svetových značiek hodiniek. Je to predchodca analógového quartzového strojčeka, ktorý na chod hodiniek potrebuje svetlo. Spoločnosť založila túto technológiu už v roku 1976 a dnes sa nazýva Eco-drive. Tieto hodinky boli prvýkrát predstavené svetu v roku 1996 a v porovnaní s inými hodinkami na solárny pohon, ktoré boli v tom čase dostupné, predstavovali množstvo technologických pokrokov. Táto špičková technológia odstránila potrebu veľkých a nápadných pohybov napájania, ale využila elegantný a nenápadný dizajn.

Konceptom týchto hodiniek bol strojček Eco-Drive kalibru 7878. Bol prvý svojho druhu a umožňoval montáž solárnych článkov pod ciferník. Ciferník je dostatočne priesvitný, aby prepúšťal svetlo na napájanie hodiniek a nabíjanie batérie.

Dôvody na kúpu hodiniek Eco-drive

Existuje veľa dôvodov, prečo sa vám oplatí zaobstarať si hodinky s ekologickým pohonom. Tu sú niektoré z nich.

1. Nemusíte sa starať o výmenu batérií

Bežné hodinky so strojčekom quarz sa vybijú po 2-3 rokoch. Ďalším krokom je odniesť ho do hodinárstva a vymeniť batériu. Mnohí ľudia však nemajú čas, zabúdajú na to alebo sa im jednoducho nechce. A tak hodinky roky ležia v zásuvke nočného stolíka. Pri hodinkách Eco-drive to nie je problém.

2. Dlhá výdrž batérie na plné nabitie

Nepretržité vystavenie jasnému svetlu zabezpečí, že vaše hodinky budú fungovať dobre po celý čas. Hodinky Citizen spotrebujú na svoju prevádzku zanedbateľné množstvo energie, takže jej doplnenie nebude trvať dlho. Ak ho však uložíte na tmavom mieste, nemusíte sa obávať, že sa čoskoro vybije. V závislosti od modelu vydržia v plne nabitom režime 45 dní až 5 rokov. Väčšina hodiniek Eco-drive má rezervu chodu 180 dní. Batéria pracuje na sekundárnu (uloženú) energiu.

3. Po ukončení režimu spánku okamžite zobrazí správny čas

Ak hodinky zostanú dlhší čas bez svetla, niektoré modely prejdú na určitý čas do režimu spánku a ručičky sa prestanú pohybovať. Vnútorný pohyb však bude naďalej presne sledovať čas. Keď ho potom konečne vytiahnete na svetlo, ručičky sa okamžite presunú do správnej polohy a pokračujú v meraní času ako zvyčajne. Táto funkcia sa nazýva rýchly štart a vďaka nej sú hodinky Eco-drive mimoriadne nenáročné na údržbu. Môžete ho nechať v zásuvke napríklad 3 mesiace a keď ho vyberiete a vystavíte svetlu, okamžite ukáže správny čas.

4. Nabíjanie prirodzeným a umelým svetlom Hodinky Citizen s pohonom Eco Drive

Určite sa nemusíte obávať, že by ste na napájanie hodiniek potrebovali len slnečné svetlo. Môže sa dobíjať nielen zo slnka, ale aj prostredníctvom umelého alebo tlmeného svetla. Dávajte pozor, aby ste hodinky nevystavili príliš vysokým teplotám. Nemala by presiahnuť 60 °C, inak by ste ju mohli poškodiť. Ak teda plánujete nabíjať hodinky na palubnej doske auta alebo cez žiarovku vzdialenú menej ako 50 cm, prípadne halogénovú žiarovku, nie je to dobrý nápad.

5. Sú šetrné k životnému prostrediu

Likvidácia odpadu z hodinkových batérií je komplikovaná. Ak používate bežné hodinky, každé 2-3 roky prispejete jedným z nich na skládku. Počas celého života je to slušný počet na osobu. So systémom Eco-drive chránime životné prostredie, a ak je pre vás ekológia dôležitá, tento typ hodiniek Eco-drive môže byť vašou voľbou.

6. Vydrží desiatky rokov

Dobíjateľná batéria v hodinkách môže žiť až 40 rokov. Kapacita nabíjania sa však môže so starnutím modelu znižovať. Článok však stále dokáže dodať 80 % energie. Použité materiály sú prvotriedne a o ich kvalitu sa nemusíte obávať.

7. Lacnejšia alternatíva automatických hodiniek

Takzvané automatické hodinky sú obľúbenou voľbou pre tých, ktorí rešpektujú tradičné hodinárstvo a hľadajú hodinky, ktoré nepotrebujú meniť batérie. Hneď ako si ho nasadíte na zápästie a pohnete ním, automaticky sa natiahne, čím odpadá potreba ručného naťahovania. Hodinky Eco-drive majú batériu, ale v istom zmysle sa podobajú automatickým modelom - nemusíte sa starať o dobíjanie. Cena je lacnejšia.

8. Značka s tradíciou

Japonská značka Citizen vyrába hodinky od roku 1924, takže má za sebou viac ako storočnú tradíciu a môže sa pochváliť hodinkami najvyššej kvality. Modely Citizen sú za rozumnú cenu, hoci ponúkajú kvalitné materiály, remeselné spracovanie a krásny dizajn. Všetky hodinky Eco-drive majú pevné puzdro z nehrdzavejúcej ocele a sklo odolné proti poškriabaniu. Vynikajú nad ostatnými aj z hľadiska dizajnu. Ich nádherný klasický vzhľad vyžaruje originalitu, ale dá sa ľahko kombinovať s vaším štýlom obliekania a náladou. Hodinky sú krásne spracované, odolné a vodotesné.

Vyberte si hodinky Citizen Eco-drive a objednajte si ich ešte dnes. Sú k dispozícii v mnohých pánskych a dámskych variantoch.